top of page

Een duurzame betonvloer
Start met een correct onderhoud

IMG-20210302-WA0013.jpg


Tips algemeen onderhoud betonvloer
 

Om de duurzaamheid van uw betonvloer te garanderen en een nieuwe impregnatie te minimaliseren, is het aan te raden om uw betonoppervlak goed en regelmatig te reinigen en onderhouden.

Hieronder vindt u alle tips en tricks terug om uw vloeroppervlak correct te reinigen en onderhouden. Zit u toch met twijfels aarzel dan niet om ons te contacteren.

Verwijder onmiddellijk met lauw warm water en/of PH-neutrale 'natuurlijke' zeep gemorste substanties zoals bijvoorbeeld oliën en vetten. Bij het niet dadelijk verwijderen van deze stoffen, kunnen moeilijk te verwijderen kringen zich vormen op het betonoppervlak.

Wees voorzichtig met zuren en basen, deze kunnen een reactie geven met de kalkhoudende stoffen in de cement.

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals ammoniak, chloor, gootsteenontstopper en ovenreinigers. Deze tasten het vloeroppervlak aan.

 

Maak geen gebruik van een schuurspons of schoonmaakmiddelen die schuurcomponenten bevatten. Deze kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken.

Kalksluier mag u niet met een kalkoplosser of schoonmaakazijn verwijderen.

Vida Floors Impregneren Renoveren Betonvloer

Maak geen gebruik van een hogedrukreiniger op uw betonvloer. Deze kan de toplaag van uw betonoppervlak aantasten.

Het is aan te raden om af en toe uw oppervlak te schrobben met een schobborstel 'Luiwagen met anker' om het hardnekkig vuil van uw betonoppervlak te verwijderen.

Voor het reinigen gebruikt u best lauw warm water met de Vida Floors Clean of enkele druppels met een afwasmiddel van het merk Dreft 'Original'. Deze hebben eveneens een ontvettende werking.

Voor het maandelijks onderhoudt gebruikt u best lauw warm water met de Vida Floors Maintenance. Deze zal uw vloer optimaal voeden.

Vida Floors Impregneren Renoveren Betonvloer


Wanneer reinigen
 

BINNEN : 

 

Afhankelijk van het gebruik of de vervuiling op het oppervlak, is het aan te raden wekelijks uw vloeroppervlak te reinigen.

 

BUITEN : 

 

Buitenvloeren zijn onderhevig aan diverse weersomstandigheden en natuurelementen, waardoor zij het zwaar te verduren krijgen. Vandaar raden wij aan om maandelijks uw betonoppervlak af te spoelen met de tuinslang, zodat de vervuiling van het oppervlak verwijdert wordt. Bij zware vervuiling kan u een schrobborstel en de Vida Floors Clean gebruiken om de vervuiling te verwijderen. Nadien voed u best het betonoppervlak met de Vida Floors Maintenance.

Vida Floors Impregneren Renoveren Betonvloer


Wanneer onderhouden
 

Dit raden we bij binnen- als buitenvloeren maandelijks aan.

 

Cruciale momenten om uw buitenvloer te onderhouden en voeden is begin van de lente en einde van de herfst.

Vida Floors Impregneren Renoveren Betonvloer


Werkwijze reinigen/onderhouden
 

VOOR HET REINIGEN/ONDERHOUDEN

Alvorens u het vloeroppervlak gaat reinigen/onderhouden, dient u het zichtbaar vuil te verwijderen met een borstel en/of stofzuiger.

TIJDENS HET REINIGEN/ONDERHOUDEN

1. Verdun de Vida Floors Clean of Vida Floors Maintenance  (zie mengverhouding bij product beschrijving)

2. Breng de Vida Floors Clean of Vida Floors Maintenance aan met een zuivere microvezel dweil.

3.1. Bij een NORMALE reiniging/onderhoud dient u niet na te spoelen met lauw warm water. Waarom best niet naspoelen? Zodoende kunnen de producten zich beter een weg in de beton vinden en optimale werking garanderen.

3.2. Bij een intensieve reiniging/onderhoud of bij oppervlakten waar voedsel wordt verwerkt, dient u wanneer het product is ingetrokken in het oppervlak goed na te spoelen met lauw warm water.

NA HET REINIGEN/ONDERHOUDEN

Reinig zeer grondig met lauw warm water de gebruikte materialen en gereedschappen.

Vida Floors
Clean

 

*** Nieuw ***

Dit product is speciaal ontworpen voor het reinigen van betonoppervlakken die behandeld zijn met een verharder. Het product bevat een mengeling van colloïdaal silicaat, ontvetter en detergenten. Tevens zal deze de poriën in de toplaag van de beton vullen en blijvend de beton verharden.

Dosering :

  • Normale reiniging 125 ML/10L water

  • Intensieve reiniging 500 ML/10L water

Prijs : € 12,50/L incl BTW

Vida Floors
Maintenance

Dit product heeft hetzelfde effect als de Vida Floors Clean, enkel is dit product samengesteld met een hoge dosering Lithiumzout. Dit zal de beton nog beter voeden. Het optimaliseert en verlengt de levensduur en glanzende uitstraling van het betonoppervlak.

Dosering :

  • Normale reiniging 120 ML/10 L water

  • Intensieve reiniging 500 ML/10 L water

Prijs : € 25,00/L incl BTW

Neem contact op

Bedankt voor de inzending!

bottom of page